Hvor mye kefirkorn per liter?
Standard tommelfingerregel:
1 ss kefirkorn per 5 dl melk.
Det betyr:
| Mengde melk | Mengde korn |
|---|---|
| 2 dl | 1 ts |
| 5 dl | 1 ss |
| 1 liter | 2 ss |
| 1,5 liter | 3 ss |
| 2 liter | 4 ss |
Dette er startpunktet.
Deretter justerer du etter hvor tykk og syrlig du ønsker kefiren.
Vil du ha tykkere kefir?
→ Øk mengden korn med 0,5–1 ss per liter.
Vil du ha mildere og tynnere kefir?
→ Bruk litt mindre korn og gi den litt kortere tid.
Bare bruk kalkulatoren
For nøyaktige mengder til din temperatur, mengde og ønsket syrlighet:
Bruk kalkulatoren for nøyaktig mengde
Den tar hensyn til:
- romtemperatur vs kjøligere kjøkken
- tykk/mild preferanse
- batch-størrelse