Alt du trenger for å komme i gang med kefir

Alt du trenger for å komme i gang med kefir

UtstyrHvorfor det er nyttigTips
Glasskrukke 1–2 lDette er hovedglasset kefiren gjærer i.Velg med bred åpning for enkel siling.
Nylon-sil (ikke metall)Skånsom mot kefirkornene og gjør silingen rask.Unngå metall hvis du kan – det er ikke farlig, bare litt hardt for kornene.
Skje av tre eller plastTil å flytte kornene uten å skade dem.Ikke rør mer enn nødvendig – kefir liker ro.
Helmelk (3,5–4%)Gir tykk og myk kefir.Velg fersk, vanlig helmelk – ikke ultrapasteurisert om mulig.
Glassflasker med lokkTil andregjæring (gjør kefiren rundere og jevnere).0,5 l flasker er mest praktisk.
Ekstra glassFor å ha flere batcher i rotasjon.2–3 glass gjør ting mer avslappet.
KefirkornSelve kulturen – den levende “starteren”.Friske korn gir best resultat (ikke pulver).