| Glasskrukke 1–2 l | Dette er hovedglasset kefiren gjærer i. | Velg med bred åpning for enkel siling. |
| Nylon-sil (ikke metall) | Skånsom mot kefirkornene og gjør silingen rask. | Unngå metall hvis du kan – det er ikke farlig, bare litt hardt for kornene. |
| Skje av tre eller plast | Til å flytte kornene uten å skade dem. | Ikke rør mer enn nødvendig – kefir liker ro. |
| Helmelk (3,5–4%) | Gir tykk og myk kefir. | Velg fersk, vanlig helmelk – ikke ultrapasteurisert om mulig. |
| Glassflasker med lokk | Til andregjæring (gjør kefiren rundere og jevnere). | 0,5 l flasker er mest praktisk. |
| Ekstra glass | For å ha flere batcher i rotasjon. | 2–3 glass gjør ting mer avslappet. |
| Kefirkorn | Selve kulturen – den levende “starteren”. | Friske korn gir best resultat (ikke pulver). |